Het concept

We bieden een gevarieerde werk-en leerplek voor mensen met allerlei achtergronden. Door te kijken naar ieders kwaliteit en waar er kansen liggen je verder te ontwikkelen, zorgen we voor een goed passende werkplek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier en niveau een bijdrage levert aan het product. Op deze manier weet je altijd waar je aan werkt en hoe het eindproduct er uit zal zien.

Medewerkers die bij Houtgenoten werkzaam zijn hebben bijvoorbeeld een indicatie; volgen een ontwikkeltraject; zijn statushouder; hebben een beperkte loonwaarde of zijn stagiaire van een sociale- of vakopleiding. Om bij Houtgenoten te werken is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met houtbewerking. Medewerkers die bij ons de handen uit de mouwen willen steken worden op de werkvloer wegwijs gemaakt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Omdat grote en kleine bedrijven steeds vaker geïnteresseerd zijn in het maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit ons netwerk enorm en blijft de vraag naar goede en mooie producten stijgen. Wij werken voornamelijk in opdracht van bedrijven en gemeenten. Door ons goed uitgeruste werkplaats kunnen we veelzijdige producten maken die van goede kwaliteit zijn.

We werken nauw samen met Driestroom om er voor te zorgen dat we kwalitatief goede zorg kunnen leveren binnen de dagbesteding van Houtgenoten. Volgens kwaliteitssystemen zoals die door Driestroom worden gesteld. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf voor zowel vakopleidingen als sociale opleidingen.

Omdat we ons restmateriaal en overschot ten goede willen gebruiken voor mens en milieu, hebben we samen met de medewerkers allerlei producten ontwikkeld en gemaakt. Deze zijn te vinden in onze webshop. Neem gerust een kijkje!

Begeleiding bij Houtgenoten

De begeleiders van Houtgenoten hebben een stevige structuur neergezet die de medewerkers veiligheid en een goed passende werkplek biedt. Zo ligt het accent op werken in je eigen tempo en vinden wij een prettige werkomgeving natuurlijk ook erg belangrijk. Omdat begeleiders mee werken in de werkplaats staan we dichter bij onze medewerkers en weten we waar we het over hebben. Met behulp van onder andere foto’s, een planbord en mallen op de machines zorgen we voor een duidelijk gestructureerde werkplek en kunnen we een hoge kwaliteit van producten garanderen.

Ben je benieuwd geworden naar plaatsingsmogelijkheden? Neem contact met ons op via de contactpagina!

Winkelwagen
Scroll naar boven